Gilice Erdei Iskola

Fácános Hotel

                                                                                                               erdiszallas logo

 

Erdok hete logo 2017 rgb

 

erdovarazs banner 250x250 logo 002 erdoknapja logo hu

 

az ev faja vadalma

 

FilmtarErdesz logo hu

 FilmtarVadasz logo hu

 

erdeiprogramok logo

 

erdo mezo logo 

 

 

 

 

Szeptember 2-án, a már megszokott helyszínen, a soponyai Ökoturisztikai Központban szervezte meg a VADEX Mezőföldi Zrt. és a Magyar Vadgazdálkodók Egyesülete a Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivált. 2017-től a fesztivált - tovább örökítve, az Országos Vadgasztronómiai Fesztivál által megteremtett hagyományt és minőséget - egy határokon átívelő eseménnyé tették a szervezők, elhozva a látogatóknak a szomszédos országok gasztronómiai hagyományait, kultúráját is.

 

A rendezvény fővédnökei Semjén Zsolt miniszterelnök – helyettes és Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter voltak.

 

Vadgasztronómiai Fesztivál 1

 

Vadgasztronómiai Fesztivál 2

 

A kulináris élményeket nyújtó programmal egy időpontban, a pár perc sétányira található soponyai szárnyasvadbemutató közelében rendezték meg az Országos Fakitermelő Bajnokságot. A közös időpontválasztásnak köszönhetően a rendezvények látogatói két helyszín programjainak is részesei lehettek. Szintén az Ökocentrum közelében, a sportlőtéren zajlott le a Fácánoskupa koronglövő verseny.

 

A fesztivál megnyitója 9.30-kor kezdődött. A résztvevőket Majoros Gábor, a VADEX Mezőföldi Zrt. vezérigazgatója és a fesztivál háziasszonya, Gulyás Andrea, FM közigazgatási államtitkár köszöntötte. A rendezvényt Dr. Bitay Márton Örs, FM állami földekért felelős államtitkár nyitotta meg. Beszédet mondott Dr. Molnár Krisztián, a Fejér megyei közgyűlés elnöke.


A megnyitót követően Dr. Jámbor László, az Országos Magyar Vadászkamara elnöke egy aranyérmet és egy emléklapot nyújtott át Majoros Gábor vezérigazgató úrnak, amelyet a vadászokért és a vadászatért végzett kiemelkedő munkájának elismeréséül kapott.

 

Vadgasztronómiai Fesztivál 3

 

Vadgasztronómiai Fesztivál 6

 

A rendezvényen többezer látogató vett részt.  Összesen hatvan csapat nevezett a főzőversenyre.
A versenyzők a reggeli sorsoláson megkapták az elkészítendő vadhúst. A vadételek között egyaránt megtalálhatók voltak a klasszikus és a reform konyha finomságai.


A nagy érdeklődést az is bizonyítja, hogy minden étkezési jegy elkelt. A látogatók megkóstolhatták az újdonságnak számító vadburgert, a versenyzők által készített ételeket, az óriásbográcsban készülő pörköltet, a tárcsás vadragut és a nyárson sült vadmalacot. Az ínyencségek mellett a vendégek kedvenc frissítőjüket, borukat, kézműves sörüket is megvásárolhatták a rendezvényen.

Óriási érdeklődés övezte a fesztivál háziasszonyának, Gulyás Andreának és Csejtei Tamásnak közös műsorszámát, amelynek keretein belül az államtitkár asszony a sárréti saslik elkészítési módjába avatta be az érdeklődőket.

 

Vadgasztronómiai Fesztivál 7

 

Vadgasztronómiai Fesztivál 8

 

A főzőversenyt színes programok kísérték. Már a reggeli órákban elkezdődött a színpadi műsor, ahol élőzenével, állatbemutatókkal, néptánccal és humoros fellépőkkel szórakoztatták a nagyközönséget.

A múzeum épületében a látogatóknak lehetőségük volt megtekinteni a preparátum bemutatót, illetve a természetrajzi - és vadászati kiállítást. A legjobban tetsző preparátumokra idén is várták a szavazatokat. A kiállított remekművek között a látogatók megcsodálhatták például a varacskos disznót, a pézsmatulkot, a siketfajdot vagy akár a jávorszarvast.

A Vadászház mögött terepjáró és quad bemutatón vehettek részt az érdeklődők, míg az előtte lévő területen trófeabemutatót tartottak.

A családok számára az évről évre gazdagabb programokkal készülő gyereksarok is remek lehetőséget nyújtott a hasznos kikapcsolódásra. A gyermekek és a játékos kedvű felnőttek örömére a szervezők élővad bemutatókkal, kalandparkkal, erdei iskolai foglalkozással, arcfestéssel, csillámtetoválással, erdőtűz megelőzési játékokkal, preparátor foglalkoztatóval, 3D puzzle-lel készültek.

 

A fesztiválon nem csak a felnőttek, hanem a gyermekek is megmérettethették tudásukat. Az általános iskolások számára alsós és felsős kategóriában öt állomásos vadászpróbát szerveztek.

 

Vadgasztronómiai Fesztivál 4

 

Vadgasztronómiai Fesztivál 5

 

A visszajelzések és a számok azt mutatják, hogy az idei Vadgasztronómiai Fesztivál volt az eddigi legsikeresebb mind közül. Ez nem csak a rendezők és a versenyzők közös érdeme, hanem a látogatóké is, akiket az őszies idő sem riasztott el attól, hogy eljöjjenek a rendezvényre.

 

Vadgasztronómiai Fesztivál 9

 

Vadgasztronómiai Fesztivál 10


A főzőverseny eredményei elérhetők a következő linken:

http://vadgasztro.vadex.hu/eredmenyek/eredmenyek-2017

    wikipedia     youtube     youtube
bg sukoro new
XI. Vadgasztro

 

azerdo logo hu
 
amierdonk logo hu
 
oee logo hu
 
erdeszetilapok logo hu
 
ek logo hu
FM Logo
 
szechenyiterv logo hu
 

itthon logo hu

 

nka logo hu

 

velencei to turisztikai kartya front