Gilice Erdei Iskola

Fácános Hotel

                                                                                                               erdiszallas logo

 

Erdok hete logo 2017 rgb

 

erdovarazs banner 250x250 logo 002 erdoknapja logo hu

 

az ev faja vadalma

 

FilmtarErdesz logo hu

 FilmtarVadasz logo hu

 

erdeiprogramok logo

 

erdo mezo logo 

 

 

 

A vadgazdálkodás az erdőgazdálkodás része, a VADEX Mezőföldi Zrt-nél pedig stratégiai szempontból kiemelkedő jelentőséggel bír. A társaság három nagyvadas területén hazánkban vadászható valamennyi nagyvadfaj megtalálható, melyek közül a gímszarvas és vaddisznó a legfontosabb. A vegyes vadas területek nagyterítékű fácánhajtásokról, a vízivad vadászatokról és az őzállományról híresek.

 

Megnevezés Terület (ha) Jelleg
Mecsérpuszta  14 500 nagyvadas
Vál  1 105 nagyvadas 
Etyek 2 739 nagyvadas
Sárrét 9 249 vegyes vadas
Belső-Báránd 833 vegyes vadas
Összesen  28 426  

 

vadgazdalkodas 1A VADEXMezőföldi Zrt. az arra alkalmas területek megfelelő használatával, hasznosításával, különféle erdészeti, agrotechnikai, meliorációs módszerekkel és megoldásokkal folyamatosan dolgozik az apró-, vízi- és nagyvadas természetes élőhelyek - ezen belül kiemelten a vizes élőhelyek - javításán.
Az újonnan kialakult vadászterületeken a saját hasznosításúak mellett a földtulajdonosok közös képviselőjeként és megbízásukból - összefogva az önkormányzatokkal és rendőri szervekkel - a teljes területen hivatásos védelmi szervezetet működtet és tart fenn, a vad és élőhelyének védelme, a vadorzás megelőzése érdekében.

A fehérvárcsurgói, váli, tímári, soponyai, vérti, vadhányási és bárándi vadaskertekben a cég kialakította a félintenzív nagyvad tartás és vadásztatás műszaki feltételeit. A színvonalas vadászházak szolgáltatásai minden igényt kielégítenek.

vadgazdalkodas 2A VADEX Mezőföldi Zrt. ebben a tevékenységben több mint négy évtizedes gyakorlatot szerzett és ezen idő alatt rendkívül értékes ismeretekre tett szert. A történelmi múlttal rendelkező vadászterületeken hosszú évtizedek óta eredményes, Európa-szerte ismert vadgazdálkodás folyik.

Évente mintegy 1 500-2 000 db nagyvad, 15 000 db apróvad kerül terítékre, főleg külföldi vadászvendégek vadászata során, de örvendetesen emelkedik a hazai vadászvendégek száma is.

A vadállomány kiváló minősége, a vadászatok és szolgáltatások színvonala a törzsvendégeken kívül egyre több új vadászt vonz a Mezőföldre. A fizetőképes kereslet növekedése, az igények nagyobb biztonsággal való kielégítése magasabb értékű és számú trófeás vad tartását teszi szükségessé. Ezért a tevékenység továbbfejlesztése elengedhetetlen.

vadgazdalkodas 3A vadasvertikum minden szegmensében évtizedes tapasztalatokkal rendelkező, saját profi szervezet és szakszemélyzet munkálkodik, az ügyvezetés meggyőződése, hogy a fejlesztések eredményeként tevékenysége bővül, számottevően nagyobb árbevétel és eredmény realizálható, és mivel a bevétel döntő hányada exportban jelentkezik, ezen elképzelés egybeesik a nemzetgazdasági célkitűzésekkel is.

 

Információ és kapcsolat:

                                           Haas Béla ágazati igazgató

                                           telefon: 06 30 936 3172

                                           e-mail: haasb(kukac)vadex.hu

 

 

    wikipedia     youtube     youtube
bg sukoro new
XI. Vadgasztro

 

azerdo logo hu
 
amierdonk logo hu
 
oee logo hu
 
erdeszetilapok logo hu
 
ek logo hu
FM Logo
 
szechenyiterv logo hu
 

itthon logo hu

 

nka logo hu

 

velencei to turisztikai kartya front