Erdei Iskola

Fácános Hotel

                                                                                                               kisfaludi logo
 
erdiszallas logo

  

erdoknapja logo hu

 

fabook post 2018 OEE 002

 

ErdovarazsCsaladiNap Ver2 Color 002

 

FilmtarErdesz logo hu

 FilmtarVadasz logo hu

 

erdeiprogramok logo

 

erdo mezo logo

 

OrszágosJótékonyságiVadászat Logó zöld kicsi 

 

 

 

A VADEX Mezőföldi Zrt. Fejér megye északi-nyugati részén található Balinkai Fafeldolgozó Üzemében és a megye déli-keleti részén lévő Mezőfalvai Fafeldolgozó Üzemében végez fafeldolgozást. A két üzem 20000 m3 faanyagot dolgoz fel, több év átlagában 100-110 főt foglalkoztatva. Mindkét üzemben elsősorban a saját kitermelésből származó közepes és gyengébb minőségű alapanyag feldolgozása a fő cél, mert a saját erdőkből ebből képződik jelentősebb fűrészelhető mennyiség és erre lehet egy egész éven át tartó folyamatos feldolgozási tevékenységet alapozni.


fafeldolgozas 1

 

A saját kitermelésből származó, üzemekbe kerülő fűrészelhető alapanyagot 40-50%-ban vásárlással kell kiegészíteni, melynek zöme a szomszédos társ-erdőgazdaságokból, kisebb része a környék különböző gazdálkodóitól kerül megvásárlásra. A balinkai üzemben a fő fafaj a nyár és a cser, Mezőfalván a nyár és a feketefenyő.

A termékszerkezet mára lényegesen megváltozott. A térségben lévő, átalakult iparvállalatok és az ide települt multinacionális cégek igényéhez igazodva, az ipari csomagolóanyag-gyártás vált a meghatározóvá. A feldolgozott alapanyagból ma is készül még különböző fűrészelt fatermék, szőlészeti és más támrendszerek fűrészelt anyaga, de a fafeldolgozási ágazat elsősorban a faipar méretre szabott fűrészáru igényét állítja elő az ipari csomagolóanyag-gyártáshoz. Ez a termékkör 10-12 potenciális vevőnek 10 000 m3-t meghaladó, több száz féle csomagolóanyagból összetevődő késztermék-mennyiséget jelent évente.

A mennyiség zömét a kis sorozatok adják. Egyre bővül az ún. napi beszállításos rendszerben termelt és szállított termékek köre az anyagcsoporton belül. A minőségére és a kidolgozottságra is a sokszínűség jellemző: az egyszer használatos rakodólaptól a gyalult, mart elemeket is tartalmazó, esetenként szárított, hőkezelt vagy fertőtlenített kivitelű csomagolóanyagig. Az üzemek technológiája, faipari gépekkel való felszereltsége az alapanyaghoz és az előállított termékkörhöz igazodik, biztosítva a nagy átmérőjű rönkfeldolgozást és a kis sorozatokhoz való jó alkalmazkodást is.

Az üzemek nyitottak a piaci igények és lehetőségek változásaira. A saját kitermelésből származó biztos alapanyagforrás, a különböző feldolgozási szintet lehetővé tévő géppark, a nagyfokú rugalmasság és vállalkozókészség, az ISO 9001:2000 szabvány szerint működtetett menedzsment biztosítja - a meglévő vevők maradéktalan kiszolgálása mellett - újabb partnerek igényének kielégítését is.

Lombos fűrészáru

Kemény és lágylombos fafajokból szélezett kivitelben, méretre szabottan is (kerítés elemek, raklap elemek, stb.) elsősorban gatterfrissen termelve. Fő fafajok: cser, akác, tölgy, nyár, feketefenyő. Kisebb mennyiségben egyéb fafajokból is a mindenkori alapanyagkészlet függvényében: bükk, juhar, cseresznye, éger, hárs, stb.

Mezőgazdasági támrendszerek fűrészelt anyagai

Elsősorban akác fafajból készülnek.

Normál szőlőkaró: G típ. 150 és 200 cm közötti hosszban, külön igény esetén ettől eltérő méretben is.
Extra szőlőkaró: négyzet keresztszelvénnyel a vevő igénye szerinti hosszméretben és szelvénymérettel.
Fűrészelt szőlőtámok és egyéb mezőgazdasági kultúrák fűrészelt támasztó anyagai: a vevők által igényelt méretekben.
Kitűzőkarók: igény szerint.

Átfutási idő: 10 m3 tételnagyságig 1-2 hét, nagyobb tételnél megegyezés szerint.

Ipari csomagolóanyagok (rakodólapok, kalodák, ládák, alátétfák, stb.)

A cég fő terméke a mintegy 300 fajta csomagolóanyag, melyet állandó partnerként főként a megye nagy iparvállalatai vásárolnak.
A vevő igénye, műszaki dokumentációja szerinti méretekben (max. 8 m hosszúságig) és kivitelben gyártjuk, fűrészelt vagy gyalult felülettel, mart felületeket is tartalmazóan, natúr formában vagy gomba és rovarölő szerrel kezelten, hőkezelten, szögezett, esetleg csavarozott összeállítással, hazai lágylombos vagy keménylombos fafajok felhasználásával.

Átfutási idő: 10 m3 tételnagyságig 1-2 hét, nagyobb tételnél megegyezés szerint.

Valamennyi termékünknél a vevő telephelyére történő szállítást is tudjuk biztosítani.

 

Információ és kapcsolat:

                                            Csathó László   ágazati igazgató

                                             telefon: 06 30  566 5879

                                             e-mail: csathol(kukac)vadex.hu

 

    wikipedia     youtube     youtube

pagony logo 3 01

Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivál

15eves vadgasztro logo final

 

Tűzgyújtási tilalom 

 

Mi erdőnk banner 160x290px feh

 

klima bannner 200x200

 
oee logo hu
 
erdeszetilapok logo hu
 
ek logo hu
am logo szines HU 002
 
szechenyiterv logo hu 

 

nka logo hu

 

velencei to turisztikai kartya front