Erdei Iskola

Fácános Hotel

                                                                                                               kisfaludi logo
 
erdiszallas logo

  

erdoknapja logo hu

 

fabook post 2018 OEE 002

 

ErdovarazsCsaladiNap Ver2 Color 002

 

FilmtarErdesz logo hu

 FilmtarVadasz logo hu

 

erdeiprogramok logo

 

erdo mezo logo

 

OrszágosJótékonyságiVadászat Logó zöld kicsi 

 

 

 

A vadgazdálkodás - mely az erdőgazdálkodás része - a VADEX Mezőföldi Zrt-nél stratégiai szempontból is kiemelkedő jelentőséggel bír. A társaság három nagyvadas területén hazánkban vadászható valamennyi nagyvadfaj megtalálható, melyek közül a gímszarvas és vaddisznó a legfontosabb. A vegyesvadas területek a nagyterítékű fácánhajtásokról, a vízivad vadászatokról és az őzállományról híresek.

 

Megnevezés Terület (ha) Jelleg
Mecsérpuszta  14 475 nagyvadas
Vál  1 105 nagyvadas 
Etyek 2 740 nagyvadas
Sárrét 8 902 vegyesvadas
Belső-Báránd 833 vegyesvadas
Összesen  28 037  

 

vadgazdalkodas 1A VADEX Mezőföldi Zrt. racionális földhasználattal, különféle erdészeti, agrotechnikai, meliorációs módszerekkel, megoldásokkal folyamatosan dolgozik az apró-, vízi- és nagyvadas természetes élőhelyek - ezen belül kiemelten a vizes élőhelyek - javításán.
Az újonnan kialakult vadászterületeken a saját hasznosításúak mellett a földtulajdonosok megbízásából - összefogva az önkormányzatokkal és rendőri szervekkel - a teljes területen hivatásos védelmi szervezetet működtet, a vad és élőhelyének védelme, illetve a vadorzás megelőzése érdekében.

A fehérvárcsurgói, váli, tímári, soponyai, vadhányási és bárándi vadaskertekben a társaság kialakította a félintenzív nagyvad tartás és vadásztatás műszaki feltételeit. A színvonalas vadászházak szolgáltatásai minden igényt kielégítenek.

vadgazdalkodas 2A VADEX Mezőföldi Zrt. ebben a tevékenységben több mint négy évtizedes gyakorlatot szerzett és ezen idő alatt rendkívül értékes ismeretekre tett szert. A történelmi múlttal rendelkező vadászterületeken hosszú évtizedek óta eredményes, Európa-szerte ismert vadgazdálkodás folyik.

Évente mintegy 1 500-2 000 db nagyvad, 15 000 db apróvad kerül terítékre, főleg külföldi vadászvendégek vadászata során, de örvendetesen emelkedik a hazai vadászvendégek száma is.

A vadállomány kiváló minősége, a vadászatok és szolgáltatások színvonala a törzsvendégeken kívül egyre több új vadászt vonz a Mezőföldre. A fizetőképes kereslet növekedése, az igények nagyobb biztonsággal való kielégítése magasabb értékű és számú trófeás vad tartását teszi szükségessé. Ezért a tevékenység továbbfejlesztése elengedhetetlen.

vadgazdalkodas 3A vadasvertikum minden szegmensében évtizedes tapasztalatokkal rendelkező, saját szakszemélyzet munkálkodik. Az ügyvezetés meggyőződése, hogy a fejlesztések eredményeként tevékenysége bővül, számottevően nagyobb árbevétel és eredmény realizálható, és mivel a bevétel döntő hányada exportban jelentkezik, ezen elképzelés egybeesik a nemzetgazdasági célkitűzésekkel is.

 

Információ és kapcsolat:

                                           Haas Béla ágazati igazgató

                                           telefon: 06 30 936 3172

                                           e-mail: haasb(kukac)vadex.hu

 

 

    wikipedia     youtube     youtube

pagony logo 3 01

Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivál

15eves vadgasztro logo final

 

Tűzgyújtási tilalom 

 

Mi erdőnk banner 160x290px feh

 

klima bannner 200x200

 
oee logo hu
 
erdeszetilapok logo hu
 
ek logo hu
am logo szines HU 002
 
szechenyiterv logo hu 

 

nka logo hu

 

velencei to turisztikai kartya front