8000 SZÉKESFEHÉRVÁR, TOLNAI UTCA 1. posta@vadex.hu +36 22 510 500

1. DEMÉNYISTA PIKNIK és KUTYÁS NYÍLT NAP

Deménynek és támogatóinknak köszönhetően kitűnő kutyás kirándulás várja a résztvevőket a Pákozd-Sukorói Arborétumban. 

Felelős kutyázás az erdőben is! A célunk az, hogy bemutassuk: lehet felelősségteljesen, de szabadon kutyázni.

 

Az állami erdők kezelői közül elsőnek a VADEX Mezőföldi Zrt. tette lehetővé, hogy a hobbikutyások szabadon élvezhessék a természetes erdőterületek, a kirándulóhelyek és sétaösvények kínálta csodálatos élményeket.

 

 Ez volt a részletes program:)

9.00-10.00 Belépés az arborétum területére
10.30-11.00 Deményisták Találkozása (hátoldalon lévő térképen jelölve)
11.00-13.00 Séta Deménnyel (térképen jelölt útvonalon, táv: 2-3 km)
13.00-14.00 Ebéd (a helyszínen, büfé rendelkezésre áll)
14.00-14.30 Vadászkutya bemutató, a térképen jelölt helyszínen 
14.30-15.00 Demény a vadászkutya (Demény a diktátor kipróbálja magát, mint vadászkutya)
15.00-15.30 Engedelmességi bemutató, a térképen jelölt helyszínen 
17.00 Az arborétum területének elhagyása
Ők voltak a szervezők:)

Kővári Barnabás a Pákozd-Sukorói Arborétum vezetője, telefon: +36 30 401 69 25
Tapasztó Sándor az Erdészeti Erdei Iskola vezetője, telefon: +36 30 517 47 27
Czabán Bernadett, okleveles kynológus, ötletgazda, telefon: +36 30 567 79 29

meg persze,

Demény, a kötsög..........  aki nem adja meg a telefonszámát.

 

Véleményünk a "depi"-hez szorosan kapcsolódó :) és egyetértünk a következő cikkel, amelyet Bóka Mónika írt le, íme:

 

"Kutyaszerviz Kutyakiképző Sportegyesület bemutatója a Kutyás Nyílt Napon (2014-06-22)

„A kutya az ember legjobb barátja” – tartja a mondás. A Kutyaszerviz Kutyaiskola célja a gazda tudatossá válása, a harmonikus kutya-gazda kapcsolat, a problémamentes együttélés kialakítása, s a hobbikutyázás népszerűsítése. Nem is hisszük, milyen fontos a kutyák megfelelő képzése! A mai modern, rohanó, urbánus, stresszel teli világunkban négylábú társainkat is rengeteg különböző inger, és stressz éri, amikkel azért korábban nem találkoztak, s tudniuk kell megfelelő viselkedéssel kezelni, hogy boldog és egészséges együttélés valósulhasson meg

Egyesületünk oszlopos tagjai mind a saját négylábú társukkal vesznek részt immár második éve különböző rendezvényeken, a programot színesítő kutyás bemutatóval. Így volt ez ma is, amikor a „Deményisták” meghívására az I. Deményista Pikniken a Pákozd-Sukorói Arborétumban tartottunk bemutatót. Egyesületünk elnöke és a Kutyaszerviz Kutyakiképző Kutyaiskola nagy múltú, országos elismertségű kutyakiképzője: Knitlhoffer László -vezényletével bemutattuk az érdeklődő kutyabarát közönségnek az engedelmességi feladatok körében:

a lábnál követést (néhány kutyánál a póráz használatát is mellőzve), a fordulatokat, a hirtelen tempóváltást, s a pózos gyakorlatokat, amelyeket már gazdi védőárnyéka nélkül, helyben maradva kellett elvégezni jól képzett négylábú társainknak. Ezt követte a Kutyaszerviz bemutatók egyik speciális epizódja: a babakocsi őrzés, ami abból állt, hogy a babakocsiban hagyott kisgyermeket a kutyus őrzésére bíztuk, s ha valaki támadólag lépne fel, vagy hozzáérne a babakocsihoz, azt a kedves szőrpamacsnak látszó "őrkutyának" bizony móresre kell tanítania.....

 

A kutyatartás nem csupán felelősség, életmódváltozást jelent. A Kutyaszerviz Kutyaiskolába látogatók bepillantást nyerhetnek egy olyan világba, ahol kutya és gazdája harmóniában gyakorolják az alapvető és a sportkutyázás feladatait. Saját szemükkel is meggyőződhetnek arról, hogy négylábú kedvencük mennyi kedves, és hasznos dologra megtanítható, s ezzel kutya és gazdája életminősége jelentősen változhat pozitív irányba - legyen a kutyus fajtiszta, keverék, kistestű, házőrző, vagy házi kedvenc egy apró lakásban.

Van egy hely, ahol az „örömkutyázás” kiváló kikapcsolódást nyújt az oda látogató számára, s a kutyabarátok egy-egy kiképzés után magukat kihúzva azt érezhetik: „Vagyok olyan jó ember, amilyennek a kutyám gondol”.

 Köszönjük a szervezőknek a kedves meghívást, igazán nagy élményben volt részünk!"

Bővebben itt olvasható a cikk: www.kutyaszerviz.blog.hu vagy www.facebook.com/kutyaszerviz

 

Az érintett eb...... bocsánat.....

Tehát Demény nyilatkozata:

 Demény

"Az I. Deményista Piknik minden elvárásunkat felülmúlta. Csak töpit kaptam alig. Nyilván nagyszerűségem még nagyszerűbbnek hatott, ti meg tökre deményisták voltatok, és a szervezőim is kitettek magukért rendesen.

Több célom is volt e rangos eseménnyel:

 

- Először is, hogy begyűjtsek egy zsáknyi töpörtyűt, mert tökre fogyóban van, de mocsok Gazdi keresztülhúzta a számításaimat, és szabotázs akcióval megakadályozta, hogy elhalmozzatok. Azért volt sok renitens, aki hozott, nekik kitüntetés járna! Alap.

- Célom volt, hogy mulassunk, mert Gazdinak beköszöntött a sokat emlegetett vakáció, ami valami fura betegség lehet, mert most nem jár a ziskolába, biztos fertőz. Gondoltam, nagy csoportterápiában nyújtok neki lehetőséget a gyógyulásra, ha ugyanis folyton itthon lebzsel, nem tudom kiborogatni a kukát.

- Fontosnak tartom, hogy olyan helyen rendeztük meg ezt a fantasztikusan elmondhatatlanul zseniális mókát, ami amúgy tökre nem volt eddig kutyabarát. Ez egy protoprojekt volt, hogy az erdészetek és természetvédelmi főfelügyelők és a vadászok is belássák, a városi kutyás nem egyenlő a huligánnal. Meg is lettünk dicsérve, mennyire nem hagytunk szemetet magunk után. Szerintem alap. Remélem, azt a gödröt nem vették észre, amit ástam, nem bírtam ellenállni a kísértésnek.

- Végül pedig célom volt az is, hogy az ASKA Alapítványnak és a Futrinka Egyesületnek hálálkodhassatok, amiért megmentették az életemet, és ezzel megajándékozták a világot egy olyan csodával, amihez kétlábú ész fel nem ér, amit úgy neveznek – csak így egyszerűen, szerényen: Demény.

Az I. Deményista Piknik résztvevőinek hivatalos létszáma több mint 180 fő. Ami tökre kevés szerintem, de mindegy, most jól megmutattuk, mekkora hepaj is ez, aztán a következőre dupla ennyien jöttök el, tripla ennyi töpivel. Hö?"

 

Köszönjük, Demény! - a teljes referátum itt olvasható: http://demenyakotsog.cafeblog.hu/2014/06/23/mi-igy-depizunk/

 

DePi-Dem-KislanyDePi-Dem-3-a-vizsla