8000 SZÉKESFEHÉRVÁR, TOLNAI UTCA 1. posta@vadex.hu +36 22 510 500

 2017. március 23. Ez a nap az erdőpedagógiáról szólt a VADEX Mezőföldi Zrt. Gilice Erdészeti Erdei Iskola és Óvodájának fő helyszínén, a soponyai Ökocentrumban. A rendezvényen közel 40 pedagógus vett részt.

 

A programok egy részében az érdeklődők előadásokat hallgathattak meg:

 

Tóth Károly, Termelési vezérigazgató-helyettes köszöntötte a rendezvény résztvevőit. Előadásában röviden bemutatta a VADEX Mezőföldi Zrt. tevékenységi köreit, nagy hangsúlyt helyezve a turisztika és a közjólét szerepére.

 

Véninger Eszter, erdei iskola vezető előadásában az Erdészeti erdei Iskolák és óvodák történetéről, működéséről beszélt, illetve kitért arra is, hogy miért fontos alkalmazni az IKT eszközöket a környezeti nevelés során.

 

Fajkuszné Bodrogi Zsuzsanna, közjóléti, kommunikációs és turisztikai ágazatvezető a 2016-os és 2017-es Nemzetközi Erdőpedagógiai konferenciáról tartott beszámolót. Az előadás során az európai követendő példák, jó gyakorlatok kerültek előtérbe.

 

Kovács Norbert, a Pákozd-Sukorói Arborétum és Szabadidőpark vezetője káprázatos fotóinak segítségével mutatta be az arborétum és az ökocentrum élővilágát.

 

Az előadások befejeztével sor került a Gilice Erdészeti Erdei Iskola és Óvoda interaktív oktatási eszközeinek megtekintésére.

A mustrát követően a szervezők gyakorlati bemutatót tartottak (kincskereső játék formájában), majd a feladat után a pedagógusok szakvezetéssel ismerkedtek meg a csodás erdős-tavas terület látnivalóival.

 

A program a tanúsítványok kiosztásával és medvehagyma szedésével zárult.  

A visszajelzések alapján minden résztvevő rendkívül jól érezte magát a gyakorlatorientált szakmai napon.

 

A konferenciáról Szanyi - Nagy Judit újságíró képgalériát készített, amely a képre kattintva megtekinthető: