8000 SZÉKESFEHÉRVÁR, TOLNAI UTCA 1. posta@vadex.hu +36 22 510 500

A XI. TŰZZEL-VASSAL FESZTIVÁL

 Tuzzel-vassal-ebresztoSzékesfehérváron, mint minden évben, most is a Rác utcai skanzenben került megrendezésre a Tűzzel-Vassal Fesztivál.  A fesztivál nevéből könnyen kitalálható, hogy ezen a rendezvényen a kovácsok, késesek, puskaművesek és olyan foglalkozások kapják a fő szerepet, amelyeknek szerves része a tűz és a vas. Így kaptak meghívást többek között a vadászat és erdészet művelői is, jelen esetben a VADEX Mezőföldi Erdő- és Vadgazdálkodási Zrt.

A meghívás alapjául szolgált az is, hogy a kézművesek ez évet a vadászat évének jelölték ki.

 

Vadászati és vadgazdálkodás kvíz játékokkal, élő vad bemutatóval bővítettük a fesztiválra látogató gyermekek és szüleik tudását egy interaktív jól elkülöníthető állomásonkénti vetélkedő kapcsán a Vadmadárkórház aktív részvételével közösen.

Az első állomáson a résztvevők megismerkedhettek a vadászgörénnyel és vadászati módjaival. A második állomáson értékes információkat szerezhettek a különböző nagyvad trófeákról, vadszárnyasok életéről az ott kiállított modellek alapján és egy-két gyakori és különleges növényfajról.
A harmadik állomáson a solymászattal ismerkedhettek meg a résztvevők és testközelből láthattak egy macskabagolyt is.

Tuzzel-vassal-vadex1 

A megszerzett tudásból feladatokra kellett a résztvevőknek helyes választ adni, s megszerzett ismeretek birtokában, a lovaggá avatás után, mint "Szent László király" ifjú vadászmestereit és udvarhölgyeit üdvözölhettük.

 

 

 

 

 

 

A fesztivál honlapja: www.tuzzelvassal.hu

Facebook elérhetőség