8000 SZÉKESFEHÉRVÁR, TOLNAI UTCA 1. posta@vadex.hu +36 22 510 500
A VADEX Mezőföldi Zrt. tájékoztat minden érintettet, hogy a kezelésében lévő területeket érintő bármilyen jellegű rendezvény – így pl.: technikai sportok, kerékpáros-, futó-, tájfutó versenyek, nagy létszámú vezetett túrák, stb. – lebonyolításához a VADEX Mezőföldi Zrt. előzetes hozzájárulása szükséges.
Az engedélyezési eljárások időigényére tekintettel Társaságunk kéri, hogy hozzájárulás iránti kérelmüket legkésőbb a rendezvény tervezett időpontja előtt 30 nappal szíveskedjenek benyújtani.

Egyes rendezvények, események jelentősebb környezeti hatást gyakorolhatnak az erdőre, fokozott terhelést jelenthetnek a természeti környezetre, esetlegesen túlmutatnak a látogatás fogalmán.

Bizonyos erdőterületen végzett tevékenységekhez – az Erdőtv. 93. § (1), (2) és (4) bekezdésében szabályozott esetekben, így különösen a huszonnégy órát meghaladó üdülési, illetőleg sportolási tevékenység, táborozás, sátrazás, lovas és technikai sportverseny, ideiglenes árusítóhely üzemeltetése stb. a Társaság, mint erdőgazdálkodó hozzájárulása térítés ellenében szükséges.

A VADEX Mezőföldi Zrt. erdőterületét érintő rendezvény, egyéb esemény szervezési szándéka esetén Bene Ildikó birtokpolitikai osztályvezetőt a benei[kukac]vadex.hu e-mail címen kell megkeresni, különös tekintettel az Erdőtv. 93. § (1), (2) és (4) bekezdésében szereplő hozzájárulás megadása, valamint a szükséges egyeztetések, hatósági ügyintézések, helyszíni bejárások lebonyolítása az esetleges káros környezeti hatások elhárítása, valamint a rendezvény idején és helyszínén az erdészeti munkák átszervezése, a rendezvény idejére történő felfüggesztése, stb. érdekében.