8000 SZÉKESFEHÉRVÁR, TOLNAI UTCA 1. posta@vadex.hu +36 22 510 500

A júliusi hónap kiváló időszak arra, hogy az erdei iskolába és óvodába érkező gyerekekkel megfigyelhessük a nálunk nyaraló, vonuló madarakat. A soponyai Ökoturisztikai Központ remek helyszín az ornitológiai ismeretek elsajátítására, hiszen ez a csodálatos, vizes élőhely rendkívül fajgazdag.

 

madárgyűrűzés 1

 

 A Duna - Ipoly Nemzeti Park Igazgatóságának munkatársai sok éves tapasztalattal rendelkeznek a madárgyűrűzés terén, tudásukat pedig szívesen továbbadják az ifjúság számára. A VADEX Mezőföldi Zrt. terepvezetői a szakértőkkel együttműködve nem csak ismereteket közölnek, hanem felhívják a figyelmet a természetvédelem fontosságára is.

 

madárgyűrűzés 2

 

Az erdei iskola és óvoda programkínálata között az "ékszerek madaraknak" című foglalkozás keretein belül lehetőség adódik arra, hogy a szakemberek megmutassák a gyerekeknek, hogyan történik a madárgyűrűzés, a hálóba fogás és a statisztikai adatok felvétele. A diákok ezúttal is tátott szájjal figyelték, ahogy ékszer került a hálóba fogott madarakra. A legnagyobb boldogságot azonban mindig az okozza, ha a madarakat útjukra bocsátják.