8000 SZÉKESFEHÉRVÁR, TOLNAI UTCA 1. posta@vadex.hu +36 22 510 500

A 19. Erdők Hete alkalmából színes programokkal vártuk az érdeklődőket.

Kedden és szerdán a Pákozd-Sukorói Arborétumban tartottunk szakvezetést. A látogatók a terepvezetés és múzeumi tárlatvezetés során megismerkedhettek az erdészek mindennapi munkájával, a Velencei - térségre jellemző flórával, faunával, illetve a kilátóból megtekinthették a Velencei tavat és környékét.

Csütörtöktől szombatig a soponyai Ökoturisztikai Központban folytatódtak a programok.

Csütörtökön közel 150 gyermek vett részt programjainkon. Délelőtt az iskolások madárgyűrűzési bemutatót láthattak, az óvodások pedig fogaton ülve megtekintették a szárnyasvadkert madarait, majd a nagyvadkert őzét, vaddisznóját és szarvasait. A természetrajzi,- és vadászati múzeumban sok érdekességet tanulhattak Sárvíz-völgyének élővilágáról. Délben langallóval kínáltuk meg a gyerekeket, amelyet jóízűen elfogyasztottak. Délután folytatódtak az erdei iskola és óvoda foglalkozásai, a fiatalok vadászkutya bemutatón és csemete ültetésen vehettek részt.

Pénteken pedagógus nyílt napot tartottunk, amelynek célja az volt, hogy a környezeti neveléssel foglalkozó pedagógusok megismerkedjenek a Gilice Erdészeti Erdei Iskola és Óvodával. Az érdeklődő tanárok és óvodapedagógusok az erdei iskolánk és óvodánk helyszíneivel, moduljaival, módszereivel kapcsolatos előadáson és fogatolással egybekötött terepvezetésen vehettek részt. A napot egy ebédeléssel zártuk.

Szombaton madármegfigyelő napot tartottunk. 5 erdei állomás várta az érdeklődőket, amelyek helyszínein lehetőség volt megismerkedni az erdei és a vizes élőhelyek állatvilágával. A látogatók a helyszínen kapott menetlevelet az állomások tábláján elhelyezett kérdések segítségével tudták kitölteni és lepecsételni. A jelölt térképek használatával minden résztvevő sikeresen megtalálta az 5 állomást.

 

erdokhete1

 

 

 erdokhete9

 

erdokhete2

 

erdokhete3

 

erdokhete4

 

erdokhete5

 

erdokhete6

 

erdokhete7

 

erdokhete8