8000 SZÉKESFEHÉRVÁR, TOLNAI UTCA 1. posta@vadex.hu +36 22 510 500

A 2016-ban felújított kápolnásnyéki Dabasi-Halász-kastély adott otthont a 2016. november 5-én szombaton, a The Fishing & Hunting szervezésében megrendezésre kerülő, meghívásos I. Társasági Vadász Randevú elnevezésű eseménynek.

 

I.tarsasagi vadasz randevu

 

A rendezvény fővédnöke L. Simon László országgyűlési képviselő, a kastély felújítását kezdeményező és koordináló Velencei-tavi Kistérségért Alapítvány alapítója volt. A zsűri tagjai között olyan közéleti személyek foglaltak helyet, akik a Velencei-tavi régióban, illetve a magyar vadásztársadalomban jelentős szerepet töltenek be: Lipp Adrienn, a Safari Club International magyarországi tagozatának alelnöke, Podhorszki István Kápolnásnyék polgármestere, Bogdán Csaba, a Tó Sport Kft. ügyvezető igazgatója, Szentpéteri István, a MGYOSZ alelnöke. A verseny szakmaiságát Prohászka Béla mesterszakács, a Magyar Nemzeti Hungarikumok és Értékek Szövetségének (MNHSZ) alelnöke felügyelte.

Az első Társasági Vadász Randevút a Fishing & Hunting csatorna tematikájának megfelelően egy, a szintén a Velencei-tó partján hagyományosan megrendezésre kerülő Velencei-tavi Horgász Randevú társrendezvényeként hívták életre a szervezők. A VADEX Mezőföldi Zrt., mint Fejér megye meghatározó erdő- és vadgazdálkodója is a kezdeményezés mellé állt.

Erdőgazdaságunk elhivatott a vadhús, mint konyhai alapanyag népszerűsítésére és a vadhúsfogyasztás növelésére tett mindennemű kezdeményezés támogatásában, ennek megfelelően a rendezvényt vadhúsfelajánlással segítettük. Az induló főzőcsapatok Erdőgazdaságunk soponyai Vadfeldolgozó Üzemében feldolgozott vadhúsból készítették el versenyművüket.

Az eseményt Erdőgazdaságunk impozáns trófea bemutatóval és az Erdei Delikátesz üzlet kitelepülésével színesítette. Az esemény kitűnő fórumot biztosított a gazdálkodási területünkről származó kapitális trófeák bemutatására, mely trófeák vadgazdálkodásunk eredményes, hatékony működését bizonyítják. A televíziós megjelenés az Erdei Delikátesz üzlethálózat országos ismertségének, vele együtt az erdőgazdaságok által előállított és egyéb – többségében őstermelői – forrásból származó erdei termékek fogyasztásának ösztönzését szolgálja. Társaságunk részéről Csehkis Imre vadfeldolgozási ágazati igazgató a vadhús feldolgozásról és a vadhúsfogyasztási szokásokról, Tapasztó Sándor vadfelvásárlási osztályvezető pedig a kiállított trófeákról és a megyei vadászati lehetőségekről nyilatkozott a televízió stábjának.

A rendezvényen forgatott képanyagból készült tv műsor 2017-ben előreláthatólag kb. 60 alkalommal kerül a Fishing & Hunting csatorna műsorára. Sugárzási körzet: Magyarország, valamint további 14 ország, minden országban az adott nyelvre szinkronizálva. Nézőszám: 15 millió háztartás.