8000 SZÉKESFEHÉRVÁR, TOLNAI UTCA 1. posta@vadex.hu +36 22 510 500

A SILVA REGINA Erdészeti és Vadászati Kiállítás és Vásár Közép-Európa legnagyobb erdészeti és vadászati vására, mely az Európai Unió erdő- és vadgazdálkodását, vadvédelmét, valamint vadászati kultúráját, faipari fejlesztéseit, eredményeit kívánja bemutatni.

A kiállítás programja és a standjai a jelenkorig tartó történelmi fejlődést prezentálják. Bemutatásra kerül az állatvilág sokszínűségének fennmaradásában aktívan közreműködő vadászok és erdészek széleskörű tevékenysége.  Nemzetközi trófea kiállítás, fegyver és lőszer kiállítás, valamint szakmai előadások is kísérik a rendezvényt.

A Földművelésügyi Minisztérium felkérésére a cégcsoporton belüli részvételt a VADEX Mezőföldi Zrt. koordinálta. Cégcsoportunk célja a komplett magyarországi állami erdő- és vadgazdálkodás és vadászati kultúra bemutatása, népszerűsítése, a világbajnok magyar trófeák másolatainak kiállítása, a magyarországi vadgazdálkodási tevékenység és lehetőség minél szélesebb körben történő megismertetése. A magyar erdőgazdaságokat a VADEX Mezőföldi Zrt. mellett a Kaszó Zrt., Ipoly Erdő Zrt., Bakonyerdő Zrt., Egererdő Zrt., Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. és a Gemenc Zrt. képviselte. A Silva Reginával párhuzamosan került megrendezésre a TECHAGRO mezőgazdasági gépek és berendezések nemzetközi vására és a BIOMASSE megújuló mezőgazdasági és erdészeti energiaforrások szakvására.

 

Társaságunk 48 fő kollégával utazott Brnoba, ahol megismerkedtünk a legújabb fejlesztésű erdészeti és mezőgazdasági gépekkel, technológiai újdonságokkal és természetesen az erdőgazdasági standon is látogatást tettünk. A szakmai program mellett városnézésén vettünk részt Brnoban, Csehország második legnagyobb városában. Sétánk során a gótikus és reneszánsz jegyeket viselő belváros számos látnivalója – Szent Péter és Pál katedrális,  Óvárosháza, Kapucinusok Szent Kereszt temploma, Szent Jakab templom, Káposzta piac – mellett megismertük a brnoi sárkány és kerék legendájával is. Látogatást tettünk a Spilberk kazamata rendszerében is, mely a 18-19. században legkeményebb fegyházként szolgált az egész monarchiából érkező különösen veszélyes bűnözők számára.

 

A kiállítás és városnézés után mindenki vágyott a természetbe; gyönyörű időben érkeztünk a Morva-karszthoz. A majdnem 100 négyzetkilométer területű hegység területén több mint 1100 barlang, valamint szakadék található. Csoportunk a Punkva barlangtúrán vett részt, melynek abszolút fénypontja a Macocha-szakadék látványa volt.

 

Kollégáink a két napos tanulmányútról élményekkel feltöltődve érkeztek haza és már most várják a következő közös kirándulást.