8000 SZÉKESFEHÉRVÁR, TOLNAI UTCA 1. posta@vadex.hu +36 22 510 500

A program lebonyolítására 2021.06.27-én egy tökéletes helyszínen, a csodálatos erdős-tavas környezetben elhelyezkedő soponyai Sárvíz-völgye Ökoturisztikai Központban került sor.

A 2021. évi "Egy a természettel" Vadászati és Természeti Világkiállítás kiemelt törekvése a vadászati hagyományok ápolása, megismertetése a nagyközönséggel. Erre adnak kiváló lehetőséget a nagy szakmai érdeklődés övezte vadászkutyás rendezvények. Kapcsolódva 2021. legnagyobb kutyabarát rendezvényéhez, a VADEX Mezőföldi Zrt. októberben rendezi meg a Magyar Vizslák Világszövetsége Főtenyészvizsgáját, melynek a főpróbájára került sor ezen a napon. 

A társaságunk által szervezett felkészítő napot az "Egy a természettel" Nonprofit Kft. támogatta, melynek célja az őszi program vadászmunka feladatainak gyakorlása, bírói nézőpontegyeztetés, feladatvégrehajtás gyakorlati próbája, és a térbeli valamint időbeli rend kialakítása volt. 

A forró nyári napon a VADEX Mezőföldi Zrt. vezérigazgatója, Majoros Gábor köszöntötte a program résztvevőit, a rövid- és drótszőrű magyar vizsla fajtagondozók (Országos Vizsla Klub, Magyar Vizsla Klub Egyesület, Magyar Drótszőrű Magyarvizsla Tenyésztők Egyesülete) által delegált vadászkutya teljesítménybírókat és vizslavezetőket, valamint a társaság munkatársait. A regisztrációt követően megkezdődött a bírói, vizslavezetői értekezlet, majd következett a terület ismertetése, és bemutatásra kerültek a helyi segítő szakszemélyzeti feladatot ellátó munkatársak is. A feladatvégrehajtás csoportbeosztás szerint történt, amit a munkacsoportonkénti értékelés követett. A komoly szakmai munka után a résztvevők jéghideg frissítő, és finom ebéd mellett oszthatták meg egymással tapasztalataikat, pihenhették ki a feladatokkal járó fáradalmakat. A rendezvény bejezése előtt a vezetőibírói záró értékelésre került sor. 

 

A tartalmas program képei itt tekinthetőek meg.