8000 SZÉKESFEHÉRVÁR, TOLNAI UTCA 1. posta@vadex.hu +36 22 510 500

Jól kezdődött a vadászidény VADEX Mezőföldi Zrt-nél, még épp csak rázendítettek az első gímszarvas bikák, de már meg is érkezett az első vendég a legnemesebb vad vadászatára.

 

gímszarvas bika

 

Még az előző évekből ismertük ezt az igen komoly, osztottszárú bikát a Fehérvárcsurgói Pagonyban, de múlt szeptemberben eltűnt, és csak bőgés után került ismét szem elé. Később a bal oldali, nagyobb hullott agancsát megtaláltuk, ami alapján akkor 11 kg-ra becsültük az agancsát.

 

Mivel az egyik törzsvendégünk évek óta kimondottan az érdekes trófeák iránt érdeklődik, augusztusban értesítettük, hogy most folyamatosan látjuk a bikát - amely tavalyinál szemmel láthatóan nagyobb agancsot növesztett – és kértük, hogy az előző évi tapasztalat alapján már a bőgési szezon legelején érkezzen. Számításunk bejött, és Hubertusz is a kegyeibe fogadta vadászvendégünket, aki érkezése estéjén terítékre is hozta az erdők királyát, ezt a hatalmas agancsú, különleges gímbikát.

 

Neubauer János hivatásos vadászunk 12 kg fölé várta a trófea tömegét, de a kapitális méret mellett az agancs formája és mérete is azonnal lenyűgözött mindenkit. A páratlan 20-as, osztott szárú bika trófeájának végül a 24 órás mért tömege 13.75 kg lett, a bírálaton pedig 226,14 C.I.C. pontot szerzett.