8000 SZÉKESFEHÉRVÁR, TOLNAI UTCA 1. posta@vadex.hu +36 22 510 500

16. alkalommal, szeptember első szombatján társaságunk ismét megrendezi a Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivált a Soponyai Ökocentrumban. A rendezvény keretein belül idén a Fejér Vármegyei Vadásznap mellett, a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság döntőjének is a részesei lehetünk!

 

16. nemzetkozi vadgasztronomiai fesztival vadex

 

A Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivál a természet, a vadászati kultúra és a gasztronómia szerelmeseinek nemzetközi találkozója, mely kiváló lehetőséget nyújt a vadhús, mint konyhai alapanyag népszerűsítésére, széles körű felhasználási területeinek megismertetésére, ezzel együtt az erdőben, a vadban és a vadászatban rejlő lehetőségek bemutatására, mindezt tartalmas kikapcsolódási és minőségi szórakozási lehetőségek biztosításával fűszerezve.

 

A rendezvényre mintegy ötezer főt várunk hazánk egész területéről és a szomszédos országokból, akik számára a megszokott, színvonalas programok mellett sok újdonsággal és ínyenc vadételekkel készülünk. Az évtizedes hagyományokkal rendelkező program célja az erdész-vadász-civil kapcsolatok erősítése mellett olyan nyilvános fórum létrehozása, mely lehetőséget ad az ágazatban tevékenykedők szakmai eszmecseréjére és bemutatkozására.

 

A rendezvény fővédnökei Dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke és Dr. Nagy István agrárminiszter. A rendezvény védnökei Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnöke; Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke; Mészáros Lőrinc, Mészáros és Mészáros Zrt.; és Dr. Jámbor László, az Országos Magyar Vadászkamara elnöke.

 

Belépőjegyek: 0-14 év között: 500 Ft, 14 év felett: 2.500 Ft. SZÉP-kártyát is elfogadunk. Étkezési jegy ellenében választhat a főzőcsapatok őz/szarvas/vaddisznó/muflon húsokból készült főételeiből vagy egyéb, nem csak vadhúsból készült gasztronómiai remekekből az étkező tér kínálatában. A széles ételválaszték érdekében érdemes minél korábban érkezni a fesztiválra. Az étkezési jegyek a helyszínen vásárolhatóak meg, 3.200 Ft/db áron.

 

Az ünnepélyes megnyitó keretein belül köszöntőt mond Dr. Jenik Péter, miniszterelnök-helyettesi kabinetfőnök; Majoros Gábor, a VADEX Mezőföldi Zrt. vezérigazgatója; Dr. Nobilis Márton, élelmiszeriparért és kereskedelem politikáért felelős államtitkár; Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnöke; Süle Katalin, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara általános agrárgazdasági ügyekért felelős országos alelnöke; Dr. Jámbor László, az Országos Magyar Vadászkamara elnöke; valamint Pechtol Lajos, az OMVK Fejér Vármegyei Területi Szervezetének titkára.

 

A Fejér Vármegyei Vadásznap keretein belül az Országos Magyar Vadászkamara, Fejér Vármegyei Területi Szervezete kitüntetéseinek átadására is sor kerül.

 

Az igazi vadász szívéhez a vadételeken keresztül vezet az út. A Vadételek Asztala főzőversenyen hazánk minden régiójából és a környező országokból érkező, több mint ötven főzőcsapat méri össze vadételfőző tudományát szarvas, őz, vaddisznó és muflon kategóriákban. A versenyműveket neves gasztronómiai szakemberek bírálják. A zsűri elnöke Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke. A korábbi évekhez hasonlóan különdíjak átadására is sor kerül a Vadgasztronómiai nagydíj, a Gasztrodizájn, az Erdei Ételek Mestere és a Legjobb külföldi csapat elismerések formájában.

 

A fesztivál kiemelt fellépői: Bodrogi Gyula és Reviczky Gábor színművészek (látványfőzés), Rákóczi Ferenc (speaker), Gáspár Laci, az Irigy Hónaljmirigy, az Alba Regia táncegyüttes, a Magyar Honvédség Székesfehérvári Helyőrségi Katonazenekar, a Löfan Mazsorett tánccsoport valamint a Kákics Táncház.

 

A változatos családi programok, könnyűzenei koncertek, táncbemutatók, gyermekprogramok, autóbemutató és tesztvezetés, kiállítások, valamint vadászfelszerelés, gasztro és kézműves vásárok tartalmas kikapcsolódást nyújtanak majd az őszi fesztiválszezon kezdetén.

 

Kóstoljon bele Ön is az erdők-mezők által kínált kulináris élményekbe, ismerkedjen meg a vadászati hagyományokkal, élvezze a programokat és töltsön el egy kellemes napot Soponya csodás erdei környezetében!

 

További információkért, egyéb programokért és a gasztronómiai kínálatért látogasson el az alábbi felületek egyikére:

 

A rendezvényen fotó- és videófelvétel készül. Nyílt rendezvény esetén a VADEX Mezőföldi Erdő- és Vadgazdálkodási Zrt. nem vállal felelősséget a résztvevő, illetve meghívott személyek, sajtó képviselői által készített felvételekért, azok nyilvánosságra hozataláért. A programváltoztatás jogát fenntartjuk!