8000 SZÉKESFEHÉRVÁR, TOLNAI UTCA 1. posta@vadex.hu +36 22 510 500

Nánási Sándor kerületvezető erdész kollégánk Miniszteri Elismerő Oklevélben részesült.

miniszteri elismero oklevel  2

40 évnyi lelkiismeretes munkájávál - többek közt 100 hektár erdő telepítésével - nemcsak a rábízott erdőterületek jövőjéről, hanem az erdészeti szakember-utánpótlásról is gondoskodik. 

Sándor a vadhányási erdészkerület kerületvezető erdésze, de több éven keresztül a teljes erdészet vadföldgazdálkodása, mezőgazdasági termelése is irányítása alá tartozott. A változatos termőhelyi viszonyokkal, jelentős vadgazdálkodással, vadaskerttel rendelkező vadhányási kerületben jó érzékkel, magas szaktudással végzi az erdők nevelését. Pályája kezdetekor a vadhányási kerület még igen elfiatalodott korszerkezettel bírt. Később ő végezte ezen erdők gyérítésjelölését, irányításával zajlott az erdők tisztítása, gyérítése. A fiatal erdők java része ma már vastagrudas-szálas erdő korba lépett.

Magas színvonalon, nagy szakmai intelligenciával, szorgalmasan végzi munkáját. Derűje, humora, pedagógiai érzéke páratlan. Tudja, érti az erdőművelés lényegét, jó érzéke van az emberekhez. Több erdőművelő brigádot is kinevelt munkája során, melyek nagy része ma is az erdőgondnokságánál dolgozik, magas szakmai színvonalon.

Az egész erdőgondnokságnál, sőt a teljes VADEX Mezőföldi Zrt-t tekintve is a vadhányási kerületben valósult és valósul meg a legtöbb erdőtelepítés. 2006-tól 2016-ig 41,14 ha, 2017-től napjainkig további 52,67 ha, együttesen 93,81 ha. Ez még portfólió szinten is kiugróan magas teljesítmény. 2022 tavaszan egy kisebb ünnepség keretében miniszterelnök-helyettes úr is megtekintette ezeket a területeket.

Szívből gratulálunk az elismeréshez!